keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Emman pennut nyt viikon ikäisiäViikko sitten keskiviikkona syntyi Emman ja Nemon pentuviisikko - Joenpenkan I-ipanat. Viikko on mennyt nopeasti ja pennut ovat kasvaneet kovasti. Maitobaarissa on vierailtu säännöllisesti ja pennuista kolme painoi aamulla jo yli 500 grammaa. Terveen ja hyvin kehittyneen pennun merkki on se, että syntymäpaino tuplaantuu 7 - 10 päivässä. Ja tämä näiltä kyllä onnistuu!

Emma kävi eilen aamulla Karin kanssa tarkastuksella Oulun pieneläinvastaanotolla Poratiellä, sillä Emman vatsa oli aivan sekaisin ja kakka ruikulilla. Emma ehti napsia synnytystapahtumassa kaikki 5 jälkeistä, sillä Emma auttoi myös useamman pennun sikiöpussistaan ja napsi napanuorat poikki. Kaikki pennut myös syntyivät kalvoissaan, mikä on kuulemma hyvä ja terveen synnytyksen merkki.

Välillä maha oli melko hyvässä kunnossa, mutta välillä taas löysempänä. Myöskään ruoka ja juoma eivät välillä maistuneet ja olin huolissani Emman nesteen saannista. Juotin Emmalle välillä vettä suoraan suuhun, että pennut varmasti saisivat tarpeelliset maitoannoksensa. Ravintolisää Emma sai NutriPlus-geelistä, joka kyllä maistui ja lisäksi vielä CanikurProta, joka tuntuikin vähän auttavan.

Emman aikoinaan maailmaan saattaneen eläinlääkäri Jaakko Väyyrysen tutkimuksissa ei onneksi löytynyt mitään epänormaalia tai viitearvoista poikkeavaa. Maha-suolikanava ja kohtu tutuivat tyhjiltä ja kivuttomilta käsin tunnustelemalla ja lämpö oli aivan normaali.  Emman vireystilasta oli maininta: "Mentaalinen status valveutunut". Eli mahaoireita lukuunottamatta Emma oli kunnossa. Ripulointi on melko yleistä synnyttäneillä koirilla, varsinkin kun jälkeiset on syöty. Lisäksi suolisto-ongelmia aiheuttavat muuttunut, rasvainen ruokavalio, synnytyksen jälkeinen stressitila, kohdun supistelu ja mahdolliset kiputilat.

Emma ei vaikuttanut onneksi kuivuneelta, mutta sai kuitenkin niskaansa annoksen elektrolyyttinestettä ja kalsiumliuosta. Kotihoidoksi tuli antibioottikuuri ja suoliston suojaksi Promax.

Jo eilen Emma vaikutti terveemmältä, ruokakin maistui paremmin ja kakalla ei tarvinnut juosta joka tunti. Emma rauhoittui melko heti lääkärireissun jälkeen ja viihtyi nyt tosi hyvin pentulaatikossa imettämässä maaten pitkin pituuttaan ja rentona. Emma on todella huolehtivainen emo, mutta lähtee jo mieluusti itse pihalle ja piipahtaa väliilä myös keittiön puolella ja koirapihassa.Tänä aamuna Emma tuli jo kerjäämään, mikä on tosi hyvä merkki - Emma saikin mummilta siivun gotler-makkaraa.

Emman pentukuviin linkki tuossa oikealla KOTISIVUT-valikossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti