perjantai 27. huhtikuuta 2012

Emman aamutoimia


Pentulaatikossa kaikki hyvin! Nyt vaikuttaa jo siltä, että Emman maha alkaa olla melko hyvässä kunnossa. Emma malttaa jättää hetkeksi pentunsa ja tulee jopa kerjäämään keittiöön samaan aikaan kuin muutkin koirat saavat ruokansa. Vielä eilen aamulla ruoka ei oikein maistunut ja Emma oksensikin aamupäivällä. Ajattelin silloin, että tämä tästä vielä puuttui, että emä alkaa oksentelemaan ja nestetasapaino järkkyy entistä enemmän.

Olin jo aikaisemmin keittänyt liisteriksi puuroriisiä. Nyt keitin taas uuden satsin lihalientä jauhelihasta sekä porkkanoista ja survoin vielä sauvasekoittimella liemen ja riisit sekaisin ja tämä tuntui maistuvan Emmalla tosi hyvin! Myöhemmin Emma kävi itse napsimassa kupista kuiviltaan nappulat, joita se ei mielellään ole syönyt. Muitten nappulat ja Pyryn Mastery-nappulat tuntuvat maistuvan omia paremmin. Pääruokana on Emmalla nyt ollut Hill´sin pentupurkkiruoka, kun nappulat ovat inhottaneet. Nyt kun nappula alkaa jo maistua, olen pitänyt kuivaa nappulaa koko ajan saatavilla, vieressä iso kuppi vettä. Onneksi Emma on itse juonut melko hyvin ja välillä olen antanut nestettä ruiskulla suoraan suuhun.

Myös maha on toiminut jo säännöllisesti ja tuotokset alkavat olla kiinteitä. Nyt on mennyt jo kaksi yötä, että ei ole tarvinnut herätä käyttämään Emmaa ulkona kakalla ja pissalla. Joten eiköhän tämä tästä ala jo helepottaa! Tuore emä ja vieläpä ensikertalainen on aikamoisen myllerryksen kourissa: hormonit hyrräävät, saattaa olla kipuja ja jälkisupistelua, pentujen hoitaminen on uutta, tuhti ruoka huonosti sulavaa ja jonkinmoinen synnytysstressi vielä - ei ihme että elämä voi mennä sekaisin - ja maha! Emma on nyt selvästi rauhoittunut ja makaa rentona pentujensa kanssa laatikossa, pujahtaa välillä omaan rauhaankin keittiöön, välillä taas piipahdetaan pikkureissuilla ulkona.

Asensin pentulaatikon yläpuolelle nyt uuden web-kameran, että ei tarvitse joka välissä olla kurkkimasssa oven raossa ja olla häiritsemässä emää ja pentuja. Nyt on pentulaatikon rauha tärkein asia! Videoita tulee varmaan enemmänkin sivuilla. Nyt on vielä rauhallista, kun pennut vain nukkuvat ja syövät, mutta muutaman viikon päästä vauhtia piisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti