perjantai 25. toukokuuta 2012

Terveiset kaupungista!

Pennut kävivät eilen elämänsä ensimmäisellä autoajelulla kun kävimme viisikon kanssa pentuetarkastuksessa ja sirutuksessa Ouluvetissä. Eläinlääkäri Raimo Kekkonen totesi pentujen kasvaneen viime kerrasta - viimeksihän kävimme Emman kanssa ultrasssa Ouluvetissä.

Pennut olivat automatkan ajan tosi reippaita, eikä takaa kuulunut kuin alussa muutama inahdus. Kotoa tuttu Radio Nova pantiin soimaan ja pennut nukkuivat niin meno- kuin tulomatkankin. Muutenkin pennut ovat tottuneet meteliin, sillä keittiössä kolistellaan, astianpesukone humisee ja korisee, televisio tai radio ovat päällä ja kuuluu isojen koirien hakkumista ja mekastustakin välillä.

Raimo Kekkonen avustajansa kanssa tutki pennut ja kaikki saivat aivan ikioman tunnistuskoodisirun niskaansa. Vaikka asetin, millä riisinjyvän kokoinen siru laitetaan niskanahkaan näyttää tosi isolta, eivät pennut kunnolla edes huomanneet toimenpidettä - no, vähän piti vinkaista jonkun....

Penuilta tarkastettiin päällisin puolin katsomalla ja tunnustelemalla yleiskunto, iho ja karvapeite, silmät, korvat, kurkku ja nenä, limakalvot ja imusolmukkeet, hampaat ja purenta, lihaksisto, luusto, verenkierto ja sydän (kuunneltiin), ruuansulatuselimet, anaalit sekä neurologinen tila - ja kaikilla kaikki olivat normaalit. Pysyvistä hampaista on vielä vaikea sanoa, mitä niistä lopulta tulee, kun maitohampaatkin vielä kasvavat. Ja pikkupoikien kiveksetkin olivat vielä aivan jossain muualla, missä ne isoilla pojilla ovat. Mutta toivotaan että kaikkien hampaat olisivat aikoinaan ok ja poikein pallit niin kuin pitääkin.

Iiralla epäilin häntämutkaa, mutta eläinlääkärin mukaan tämä pieni kauneusvirhe saattaa hyvinkin olla myös vamma. Iirahan syntyi vauhdilla pesuhuoneeseen ja siinä hätäkässä on Emma ehkä saattanut astua hännän päälle. Huomasin poikkeaman tytöllä melko pian syntymän jälkeeen, mutta Iiran kasvaessa ja kehittyessä ei mutkaa enää juurikaan huomaa. Lääkäri suositteli hännän seuraamista ja asian voi varmistaa vain röntgenkuvauksella sutten kun pentu on isompi.

Pennut ovat vauhdikkaita ja hommaa alkaa niiden kanssa olla jo kovasti. Mutta koitetaan tulevan viikonlopun aikana saada Ipanat kuvattua oikein kunnolla. Ruoka maistuu hyvin ja Emma imettää vielä pentuja muutaman kerran päivässä. Vaikka Emma ei mielellään enää haluakaan olla pentujen imutettavana, huolehtii se monta kertaa päivässä pennuista, putsaa peput ja korvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti